יקבי ברקן בפייסבוק

מה חדש?

  • היקב הישראלי המעוטר ביותר!

    31.3.2016

    היקב הישראלי המעוטר ביותר!

     יקב ברקן נבחר ליקב הישראלי המעוטר ביותר בתחריות יין בינלאומיות

  • מה חדש?

    26.11.2015

    מה חדש?

    שלום לכולם,
    אנחנו שמחים לבשר כי במסגרת התחרות היוקרתית הבינלאומית "TERRAVINO",  יקבי ברקן היו הזוכים הגדולים של הערב וזכו בתואר הנכסף "צוות הייננים הטוב ביותר"
    במסגרת תחרות TERRAVINO, תחרות יין ואלכוהול בינלאומית הנערכת בישראל בהשתתפות שופטים ישראלים ובינ"ל, זכו יקבי ברקן במספר פרסים ומדליות והיו הזוכים הגדולים של התחרות:
    להלן רשימת הפרסים בהם זכינו:

    1- המדליה החשובה והמכובדת ביותר צוות הייננים הטוב ביותר
    2- ספיישל רזרב מרלו 2012- זכה במדליית זהב (וגם כיין הטוב ביותר בקטגוריית המחיר של 11-16.99$)
    3- סופרייר, קברנה סוביניון 2007- זכה במדליית זהב
    4- אלטיטיוד 537, קברנה סוביניון 2011- זכה במדליית כסף
    5- אלטיטיוד 624, קברנה סוביניון 2011- זכה במדליית כסף
    6- ספיישל רזרב ויונייה 2014- זכה במדליית כסף

  • סדרת אסמבלאז' של יקבי ברקן קיבלה ציון לשבח וביקורות מצויינות על ידי מגזין היין הבינלאומי הנחשב "WINE ENTHUSIAST"

    28.7.2013

    במסגרת דירוג יינות, שיתפרסם בספטמבר הקרוב שערך המגאזין היין הבינלאומי הנחשב "WINE ENTHUSIAST" ,אחד ממגזיני היין המקצועיים והמפורסמים ביותר בארה"ב סדרת אסמבלאז', מבית יקבי ברקן, קיבלה ציון גבוה במספר קטגוריות בינהן "בחירת העורך".

    יין ריחן בציר 2010, זכה בקטגוריית בחירת העורך (editor's choice) ובציון הגבוה 92.

    יין איתן בציר 2010, זכה בקטגוריית ה- "cellar collection", קטגוריה המציינת יינות המיועדים לאספנות, ולציון 91.

    שמואל בוקסר, מנכ"ל יקבי ברקן ציין כי, "אנו גאים בסדרת אסמבלאז' ובביקורות החיוביות להן היא זוכה בארץ וברחבי העולם"

    את יינות סדרת אסמבלאז' ניתן להשיג בחנויות היין ובמסעדות הנבחרות.

    קראו עוד על סדרת אסמבלאז' »

  • בציר חדש בברקן: שרדונה רזרב 2012

    18.3.2013

    בציר חדש בברקן: שרדונה רזרב 2012

    בציר חדש ביקבי ברקן - שרדונה רזרב 2012. היין נעשה בקפידה מענבים הגדלים בכרמי מהגליל העליון (85%) ומכרם קריית ענבים שבהרי ירושלים (15%) אשר מוכיחים משנה לשנה את איכותם. הדגש הושם על כרמים הנטועים בגובה רב ונהנים מצניחת טמפרטורה לילית. הענבים נבצרו בעת שהפרי הראה איזון מיטבי של מרכיביו ופיתוח ארומאטי מלא, אך לא הבשלת יתר. הבציר הוא ידני, והענבים מובלים ליקב במיכלים קטנים, לבל ימעכו.

    עיבוד הפרי ביקב נעשה במטרה להגן עליו מחמצון ולהפיק מיץ צלול יחסית ומבושם, גם אם במחיר אחוזי מיצוי נמוכים. לאחר הפרדה ומעיכה, הענבים קוררו והועברו לאגנים מיוחדים, מהם נוקז המיץ ללא שהיות, בכוח הכבידה. המיץ עבר לילה נוסף של שקיעה בקור, על מנת שהתסיסה תתרחש כשהתירוש "נקי" יחסית. לאחר שפיה ותוספת שמרים שנבחרו בקפידה, חלק רב מהתירוש הוכנס לחביות עץ אלון חדשות וחביות בשימוש שני על מנת לשמור על איזון בין הפרי לארומות העץ. אותו תירוש הותסס בחביות ושהה בהן 6 חודשים נוספים, תוך ערבוב שבועי של משקעי השמרים, אשר הקנו ליין עושר טעמים ומרקם ומגנים על היין מחמצון. יתרת התירוש עברה תסיסה קרירה, איטית ונקייה במיכלי נירוסטה ללא מגע עץ, באופן ששימר את אופיו הרענן של הפרי. בבציר 2012 הפרי היה עשיר בארומות פרי רענן וחמיצות שהשלימה את הרעננות ועל כן נמנעה תסיסה מאלו-לקטית וכך נשמרה חמיצותו הפריכה של היין שבנוסף להיותה מאוזנת ביין, גם מהווה ביין לבן מעין "עמוד שדרה" ומעניקה יכולת התיישנות, תפקיד אותו ממלאים הטאנינים ביין אדום. בתום חודשי היישון נמזגו זה בזה היינות מתסיסה בחביות ובנירוסטה.

    השרדונה רזרב הוא יין שונה בנוף יינות השרדונה מישראל והעולם. הדגש ביין זה הוא על פרי נמרץ ומלא חיות, שופע טעמים אקזוטיים ורעננות, הנתמך ע"י חמיצות פריכה ומסגרת אלגנטית אותה מעניק ליין עץ האלון. טעמי האלון משולבים בטעמי הפרי באופן שמדגיש אותם ולא מעפיל עליהם. היין נמנע מכבדות וטעמי חמאה וקרמל אשר נפוצים ביינות שרדונה ומאיימים להמאיס יינות מזן זה על חובבי יין רבים.

    קראו עוד על שרדונה רזרב 2012 »

  • חדש ביקבי ברקן: רזרב סוביניון בלאן 2012

    18.3.2013

    חדש ביקבי ברקן: רזרב סוביניון בלאן 2012

    יין חדש מבית יקבי ברקן - רזרב סוביניון בלאן 2012. היין עשוי ברובו מענבים שנבצרו בכרמים דובב וכרם בן זמרה שבפסגות הגליל העליון. בזן זה נודעת חשיבות מכרעת לתזמון המדויק של מועד הבציר, על מנת לאפשר לפרי לפתח את מלוא טעמיו מבלי לגלוש להבשלת יתר. הבציר הוא ידני והענבים מובלים ליקב במיכלים קטנים.

    לאחר מעיכה עדינה וקירור, הובלו הענבים לאגנים מיוחדים מהם נוקז המיץ הניגר בכוח הכבידה בלבד, ללא הפעלת כל לחץ. אותו מיץ מתוק ומבושם הועבר למיכל נירוסטה, שם בילה לילה אחד בקור על מנת שמוצקי העינב המעטים שבו ישקעו לתחתית המיכל. ביום שלמחרת אותו מיץ הופרד ממשקעיו והועבר למיכל אחר. אז הוסיפו אליו שמרים שנבחרו בקפידה בהתאמה לתכונות העינב, והתחילה תסיסה איטית וקרירה. במהלך התסיסה נשמרה בשומת העינב המקורית אך התווספו אליה ארומות חדשות שנוצרו בסיועם של אותם שמרים מיוחדים, אשר חשפו במלואו את עושר הניחוחות הטמון בענבים.

    בעשיית יין זה נמנעים ממגע עם עץ האלון, בין אם של התירוש התוסס או של היין לאחר התסיסה; זאת על מנת לשמר את הביטוי הרענן והמקורי של ענבי סוביניון שטופחו ביד אוהבת בכרמים משובחים, ולהגישו לטועם כפי שהוא, חף מכל "מסכה" של טעמי חבית.

    היין אכן ארומאטי ומבושם, ומציג ניחוחות של פירות כגון פסיפלורה, נקטרינות ותפוח ירוק, עם גוונים עשבוניים ומינראליים נעימים. בפה היין חיוני, רענן ושופע טעמי פרי עסיסי ונמרץ, הנתמך בחמיצות הדרים פריכה ונפלאה אשר מנקה את החיך וגורמת לטועם להושיט את כוסו ולמלאה שוב ביין מלא חיים זה.

    קראו עוד על רזרב סוביניון בלאן 2012 »

לראש הדף
לתשומת ליבך: הינך מבקר באתר תוך שימוש בדפדפן מסוג אינטרנט אקספלורר בגירסה מיושנת ולא בטוחה, אתר זה פועל בה באופן חלקי. לחווית גלישה מהירה, נעימה ובטוחה יותר - באתר זה ובכלל - מומלץ מאוד לשדרג לדפדפן מתקדם ובטוח יותר, כמו פיירפוקס, אופרה, ספארי, כרום, או גירסה עדכנית יותר של אינטרנט אקספלורר